Problem with Tes Mod Manager

View previous topic View next topic Go down

Problem with Tes Mod Manager

Post by BattleNite on Sun Aug 23, 2015 11:12 pm

When I try to run TesModManager as Administrator I get Fatal Error

An unhandled exeption occured
Extra information should have been save to 'obmm_crashdump.txt' in the game's base directory.

Error message:Configuration system failed to initialize. Sad
avatar
BattleNite

Posts : 2
Join date : 2015-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by PredCaliber on Tue Aug 25, 2015 10:09 am

Oke not good to hear. Sad
What are your specs and what Windows are you running?

What you can try meanwhile:

- Perform Windows updates
- Install latest Direct X
- Install latest Net Framework versions
avatar
PredCaliber
Admin

Posts : 125
Join date : 2015-07-07
Age : 31
Location : Netherlands

View user profile http://www.predcaliber.com

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by Cheeeeeeeeeeeeesus on Tue Sep 08, 2015 9:36 pm

I need some help please  

I got a non steam version of the game with shivering isles and knights of the nine dlcs
After I installed the game and the dlcs I've let the installers of the offical patches from the nexus site do their thing (shivering isles seemed to work fine; main patch had a little problem but at the end it said : Installation successful)
Then I imported the Unoffical Oblivion Patch into the TES Mod Manager and the little square was green as it should be but when I hit the activate button the installation ends with an error and the square keeps green and doesn't become blue Sad
ERROR :
It may not have been activated completely.
Error:Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
(or as I would translate it : Object reference has not been set to an object instance .)
Every bit of help would be appreciated Smile

Cheeeeeeeeeeeeesus

Posts : 4
Join date : 2015-09-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by PredCaliber on Thu Sep 10, 2015 12:02 pm

Hey,

Strange, I got this error 2 weeks ago when I did a complete reinstall of Oblivion and TES Mod manager.         What I did was rebooting my PC a couple of times, and let TES Mod manager run as admin again.  At a moment everything start working again.  So really weird.          

If it still does not work, you can try install the latest:

- Direct X
- Virtual Redist files
- Net.framework

Perhaps that will solve it Smile
avatar
PredCaliber
Admin

Posts : 125
Join date : 2015-07-07
Age : 31
Location : Netherlands

View user profile http://www.predcaliber.com

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by Cheeeeeeeeeeeeesus on Thu Sep 10, 2015 9:31 pm

I updated Net.Framework and everything was like before
+ I couldn't even start the game [error message said something about some extra information which should have been saved somewhere] on top of that my PC crashed Very Happy

BUT : 3 hours later I started my PC again and when I opened the TES Mod Manager everything looked how it should I got no errors and I was able to start the game with no error message :3

The frustrating thing about it is at this point I got only 2 patches and obse installed and it took my 2 days Very Happy
But I'll keep following your tutorial and hopefully I won't get errors anymore

What I'm trying to say : Thanks for the help Smile

PS: I really enjoy watching your videos
    Keep the great work up !

Cheeeeeeeeeeeeesus

Posts : 4
Join date : 2015-09-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by PredCaliber on Fri Sep 11, 2015 1:52 pm

Hey,

Good to hear it has been solved. (For now Wink
I know, I had exact the same thing as you. After a reboot it suddenly all worked, and I was able to install all mods that day. (I already had all mods downloaded, so I only had to wait and do the .ini tweaks.)

For now you should be able to install the rest!
Oh btw as a tip, if you import a mod to create an OMOD for it, please check that you check the box that makes it version 2. (Omod v2 or something) 'Better Cities' mod gave me a texture error in game because I did not checked the box Omod v2. It took me quite a while to find out what was causing these weird texture errors.

Thanks for your compliment! Smile really nice to hear that ^^ would you be so kind to introduce yourself on the introduction topic under general?

avatar
PredCaliber
Admin

Posts : 125
Join date : 2015-07-07
Age : 31
Location : Netherlands

View user profile http://www.predcaliber.com

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by Cheeeeeeeeeeeeesus on Sun Sep 13, 2015 9:08 am

Hey PredCaliber,

I followed the rest of your tutorial and got all the mods installed (and working) Smile

I was quite impressed how good my PC handled it (in caves: ~50 FPS; outside: ~35-40 FPS)
I setted the FPS limit to 35, got rid of the motion blur and couldn't have been more satisfied Smile
Even installed some creature mods and Midas Magic

If anyone knows a (working) mod that hides the HUD but not the menus (something like Gopher's iHUD) I would have erverything I need Smile


would you be so kind to introduce yourself on the introduction topic under general?
- Yes, of course Smile

Cheeeeeeeeeeeeesus

Posts : 4
Join date : 2015-09-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Problem with Tes Mod Manager

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum